به گزارش همشهری آنلاین، کارکرد دوجکوین بدین ترتیب است که برای مثال افراد میتوانند برای تقدیر از یک محتوای با ارزش در شبکههای اجتماعی مقداری دوجکوین به صاحب اثر ارسال کنند و بدین ترتیب علاوه بر پسندیدن متداول (همان لایک کردن)، تقدیر و تشکر مادی هم از پدیدآورنده به عمل آورند. در حال حاضر کاربران در سایت ردیت میتوانند از این سازوکار بهره ببرند.
دوجکوین یک سال پس از معرفی در سال ۲۰۱۴، موفق شد ۶۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند و این روند همچنان ادامه پیدا کرد تا اینکه در اواخر ۲۰۱۷ ارزش سرمایه آن به یک میلیارد دلار رسید. در مقام مقایسه با دیگر ارزهای رمزپایه، دوجکوین نرخ انتشار بالایی دارد و تا اواسط سال ۲۰۱۵ نزدیک به ۱۰۰ میلیون دوجکوین استخراج شدهاست.
دوجکوین به وسیله یک برنامهنویس به نام بیلی مارکوس و به عنوان یک «ارز سرگرمی» توسعه داده شد. البته نام مستعار «شیبهتوشی ناکاموتو» نیز یکی دیگر از بنیانگذاران این رمزارز است. هدف اصلی بیلی مارکوس ایجاد یک ارز دیجیتالی برای سرگرمی بود که بازهٔ گستردهتری نسبت به بیتکوین داشته باشد و افراد بیشتری بتوانند از آن استفاده کنند.
در ابتدای فعالیت، الگوریتم این ارز به گونهای توسعه داده شده بود که به صورت تصادفی به استخراج کنندگان پاداش میداد اما این الگوریتم بعدها اصلاح شد.
الگوریتم اصلی دوجکوین بر اساس لایتکوین شکل گرفته که از scrypt استفاده میکند. استفاده از scrypt به این معناست که استخراج کنندگان نمیتوانند از SHA-256 که شامل تجهیزات استخراج بیت کوین میشود استفاده کنند.
رشد صعودی
در دو ماههٔ اول سال ۲۰۲۱ میلادی، قیمت دوجکوین توسط ایلان ماسک و کاربران فروم اینترنتی ردیت با عنوان r/wallstreetbets تقویت شد.
نظر شما